Przepis pochodzi ze strony https://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasteczka/ciasteczka_owsiane/przepis.html
Ilość: ok 15 sztuk
Składniki:
3/4 szklanki mielonych migdałów
1/2 szklanki mąki ryżowej lub pszennej
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki wiórków kokosowych
80 g mieszanki drobnych rodzynek i suszonej żurawiny
125 g masła lub oleju kokosowego
3 łyżki miodu
1 łyżka wody
Wykonanie:
Mieszamy razem suche składniki, w garnuszku roztapiamy masło/olej z miodem i jedną łyżką wody. Łączymy obie mieszanki. Mieszamy do dokładnego połączenia się składników. Lepimy kulki, które spłaszczamy w dłoniach. Układamy na blaszce w niewielkich odstępach od siebie.
Pieczemy ok.15 minut w temperaturze 150 stopni.