Przepisy pełne zdrowia

Ciastka owsiane z pysznymi dodatkami

Sylwia Prusakiewicz-Kucharska

Sylwia Prusakiewicz-Kucharska

Zastrzyk dobrej energii. Na podwieczorek lub drugie śniadanie. Ich zrobienie zajmuje tylko chwilę, a takiego smaku i dawki dobrych składników nie znajdziesz w paczce ciastek kupionej w sklepie

Przepis pochodzi ze strony https://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasteczka/ciasteczka_owsiane/przepis.html

Ilość: ok 15 sztuk

Składniki:

3/4 szklanki mielonych migdałów
1/2 szklanki mąki ryżowej lub pszennej
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki wiórków kokosowych
80 g mieszanki drobnych rodzynek i suszonej żurawiny
125 g masła lub oleju kokosowego
3 łyżki miodu
1 łyżka wody

Wykonanie:
Mieszamy razem suche składniki, w garnuszku roztapiamy masło/olej z miodem i jedną łyżką wody. Łączymy obie mieszanki. Mieszamy do dokładnego połączenia się składników. Lepimy kulki, które spłaszczamy w dłoniach. Układamy na blaszce w niewielkich odstępach od siebie.

Pieczemy ok.15 minut w temperaturze 150 stopni.

 

Twój indywidualny plan pracy i program rozwoju głosu

Zobacz